Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Моето гъбено ризото

Моето гъбено ризото

Моето гъбено ризото
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Гъбено ризото за уютните вечери вкъщи"

Необходими продукти

  • лук - 2 глави
  • краве масло - 50 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • гъби - 300 г печурки
  • бяло вино - 100 мл
  • ориз - 300 г Арборио
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • универсална подправка - 1 с.л.Mill & Mortar за ризото
  • синьо сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и задушава за кратко. Към него се прибавят почистените и нарязаните на филийки гъби. След като се задушат и те, се налива бялото вино.

Когато виното се изпари, се прибавя ориз. Оризът се разбърква и след като стане стъклен, се налива една трета от предварително приготвения зеленчуков бульон (разтворени в един литър гореща вода два зеленчукови бульона).

След като течността се изпари, се налива още бульон и нашето ризото се оставя да се готви на по-ниска температура.

Налива се и останалата част от бульона и една супена лъжица от подправката за ризото. Когато ястието от ризото с гъби е почти готово, се прибавя нарязаното на кубчета синьо сирене.

Опитайте моето гъбено ризото - ароматно и вкусно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Възхищавам се на таланта Ви да презентирате и заснемете всяко ястие по толкова оригинален начин!
20.03.2020 12:50