Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на дребно и задушава за кратко. Към него се прибавят почистените и нарязаните на филийки гъби. След като се задушат и те, се налива бялото вино.
Когато виното се изпари, се прибавя ориз. Оризът се разбърква и след като стане стъклен, се налива една трета от предварително приготвения зеленчуков бульон (разтворени в един литър гореща вода два зеленчукови бульона).
След като течността се изпари, се налива още бульон и нашето ризото се оставя да се готви на по-ниска температура.
Налива се и останалата част от бульона и една супена лъжица от подправката за ризото. Когато ястието от ризото с гъби е почти готово, се прибавя нарязаното на кубчета синьо сирене.
Опитайте моето гъбено ризото - ароматно и вкусно!
Коментари