Питки с яйца и сирене на тиган

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
824
3k
166
2
17/03/2020
"Лесна и бърза закуска - питки с яйца и сирене на тиган "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 644
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте да шупне. Добавете захарта, солта и накрая пресятото брашно при непрекъснато бъркане, замесете меко тесто.

Разделете тестото за питки на тиган на 4 еднакви по големина оформени топчета, разточете ги с точилка на тънки кори, завийте ги с чиста кърпа. Отделно смесете настърганото сирене с разбитото яйце и щипка черен пипер, разбъркайте на крем.

В средата на всяка кора поставете 1/4 от плънката, съберете краищата на кората, така че да завиете добре плънката за питките и ги защипете добре, за да не излиза.

Всяка така оформена питка леко с пръсти притеснете, за да стане по-плоска (без точилка).

Нагрейте тиган на слаб огън и добавете равномерно 1/2 ч.л. олио, поставете една от питките в него и покрийте с капак.

Печете до златисто кафяв загар и обърнете питката от другата страна и запичате. Така процедирате и с останалите питки със сирене и яйца.

Питки с яйца и сирене на тиган са класическа идея за закуска.

Бамбукова дъска с борд 28 см
За хубаво тесто използвайте това:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар