Селска манджа с яйца

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
567
8
2407
7
02/03/2020
"Селска манджа с яйца правим с удоволствие всеки път "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 471
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата818
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1/2 ч.л
  • домати - 1 буркан (или 2 бр. пресни)
  • колбас - 100 г по избор
  • олио - 2 с.л
  • яйца - 3 бр.
  • чубрица - за поръсване
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно.

Ако доматите са пресни, обелваме и нарязваме на кубчета.

Пипера също нарязваме, но на жулиени.

В загрята мазнина запържваме лука, до златисто.

След него слагаме колбаса, нарязан на ситно, и пипера на жулиени.

Когато и колбасът започне да си променя цвета, прибавяме и червения пипер.

Изсипваме буркана с консервирани домати, или прясно нарязаните, и прибавяме чушките.

Оставяме така, докато се сгъсти нашата селска манджа.

Чукваме трите яйца захлупваме с капака и оставяме за 5 минути на котлона.

Изключваме котлона и оставяме така още 2-3 минути топлото ястие с яйца.

Сервираме яйцата с домати и чушки, като поръсваме с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар