Начин на приготвяне
Нарязваме лука на ситно.
Ако доматите са пресни, обелваме и нарязваме на кубчета.
Пипера също нарязваме, но на жулиени.
В загрята мазнина запържваме лука, до златисто.
След него слагаме колбаса, нарязан на ситно, и пипера на жулиени.
Когато и колбасът започне да си променя цвета, прибавяме и червения пипер.
Изсипваме буркана с консервирани домати, или прясно нарязаните, и прибавяме чушките.
Оставяме така, докато се сгъсти нашата селска манджа.
Чукваме трите яйца захлупваме с капака и оставяме за 5 минути на котлона.
Изключваме котлона и оставяме така още 2-3 минути топлото ястие с яйца.
Сервираме яйцата с домати и чушки, като поръсваме с магданоз.