Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с пилешко и бяло вино

Ризото с пилешко и бяло вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Ризото с пилешко и бяло вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ако опитате това ризото, веднага ще разберете колко е вкусно още с първата хапка"

Необходими продукти

  • ориз - 190 г Арборио
  • шалот - 2 лукчета
  • пармезан - 60 г
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • краве масло - 20 г
  • бяло вино - 80 мл
  • чесън - 2 малки скилидки
  • доматена салца - 4 с.л.
  • зехтин - 40 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото и запазете бульона от варенето.

Нарежете лука шалот и чесъна на ситно и ги запържете за няколко минути в дълбок тиган със зехтин.

Сипете ориза и не спирайте да бъркате.

Налейте виното и доматената салца и затворете тигана с капак за няколко минути.

Налейте след това бульона на порции.

Варете ориза за около 13 минути, за да се получи ал денте.

Добавете маслото, пармезана и нарязаното на парчета пилешко към вкусното ризото.

Овкусете го със сол и го разпределете в няколко порции.

При поднасяне го поръсете с черен пипер и още пармезан.

Ризото с пилешко и бяло вино е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: