Задушено свинско месо с праз лук и домати

24/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг гърди
  • растително масло - 1/3 ч.ч.
  • праз - 1, 5 кг
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 клонче
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо на порции и го задушаваме до полуомекване в мазнината и малко вода.

След това посоляваме и прибавяме нарязания на парчета с дължина 1-2 см праз лук, а след това доливаме малко вода.

Като кипне, добавяме нарязаните на дребно или настъргани домати и продължаваме да задушаваме до пълното омекване на продуктите.

Добавяме размитото във вода брашно, червения пипер и клончето чубрица.

След десетина минути махаме клончето чубрица, отстраняваме нашето задушено свинско месо с праз лук и домати от огъня и накрая поръсваме със смления черен пипер и нарязания магданоз.

Поднасяме това вкусно задушено свинско с хляб със зелении или плоски питки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар