Свинско месо с гъби и праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинско месо с гъби и праз1 / 2
22/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3
"Според лакомниците най-добрата гарнитура за свинско месо с гъби и праз е ...ами още свинско месо с гъби и праз"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 гр.
  • праз - 3 стръка
  • гъби - пресни 300 гр.
  • сметана - 200 гр. заквасена
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на колелца, гъбите на ситно и се слагат да омекнат в тенджера с мазнина.

Месото, нарязано на хапки се прибавя към тях. След побеляване на месото, всичко се изсипва в йенска тенджера и се пече във фурната.

Накрая се слага сметаната и се пече за около 5 мин. при отворен капак.

Рейтинг

4.5
511
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

надежда
надежда
И малко вино може да се добави
11.11.2013 09:52
3
дени
дени
а аз сложих отгоре и кашкавал и стана уникално ;)
09.02.2013 22:44
1
аз-аз
аз-аз
аз съм я правила по двата начина - става супер винаги :)
29.03.2012 09:24
1
Ирка
Ирка
Рецептата е чудесна, получи се много вкусно. Добавихме и малко бяло вино при слагане на тенджерата във фурната.
28.03.2012 22:49
1
1
G.B.
G.B.
А може ли да стане на яхнийка в тенджера ?
29.10.2010 16:15
1
Покажи всички подкоментари