Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Шарено свинско месо с праз на сач

Шарено свинско месо с праз на сач

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Шарено свинско месо с праз на сач
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Шарено и вкусно - как да не извадим и бутилка вино да видим дали ще стане още по-вкусно"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 г варено
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си месото, нарязваме го на късове и поставяме в съд.

Към тях добавяме всички подправки за месо и разбъркваме добре.

Оставяме настрана да си поеме подправките.

Почистваме праза и лука и ги нарязваме.

Приготвяме си сача, като най-отдолу сипваме олиото и размазваме добре навсякъде.

Прибавяме нарязания праз и лук, а отгоре и месото.

Разбъркваме и поставяме във фурната.

Печем до готовност. Готовото печено свинско поднасяме с червено вино. Наздраве!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: