Начин на приготвяне
За тази вкусна свинска супа изберете парче шарено свинско месо - т.е. да бъде смесено със сланинка. Нарежете го на малки късчета.
Нарежете лука, моркова и селърито на ситно. В тенджерка налейте 1 к.ч. зехтин, пуснете зеленчуците, налейте 1-2 с.л. вода, захлупете и задушете за 5 мин.
Добавете нарязаното месо, шепа замразени манатарки, захлупете и отново задушете за 5-6 мин.
Налейте 1 л топла вода, сварете супата за 15-20 мин, след което добавете ориза и варете до готовност.
Овкусете с щипка девесил, щипка магданоз и щипка черен пипер.
Отдръпнете съда от котлона, разбийте за кратко жълтъка, киселото мляко и 2-3 капки лимонов сок.
Вземете черпак от горещата супа и излейте в застройката, след което я изсипете в тенджерата.
Супата от свинско месо и гъби е много вкусна и ароматна, може да използвате и сушени гъби или пресни!
Да ви е сладко!