Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско месо с праз лук и домати

Задушено свинско месо с праз лук и домати

Задушено свинско месо с праз лук и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Задушено свинско месо с домати и праз - страшно апетитно"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг гърди
  • растително масло - 1/3 ч.ч.
  • праз - 1, 5 кг
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 клонче
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо на порции и го задушаваме до полуомекване в мазнината и малко вода.

След това посоляваме и прибавяме нарязания на парчета с дължина 1-2 см праз лук, а след това доливаме малко вода.

Като кипне, добавяме нарязаните на дребно или настъргани домати и продължаваме да задушаваме до пълното омекване на продуктите.

Добавяме размитото във вода брашно, червения пипер и клончето чубрица.

След десетина минути махаме клончето чубрица, отстраняваме нашето задушено свинско месо с праз лук и домати от огъня и накрая поръсваме със смления черен пипер и нарязания магданоз.

Поднасяме това вкусно задушено свинско с хляб със зелении или плоски питки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: