Свинско с праз и лук

ЗориЗори
Новак
1695415k269
Свинско с праз и лук
Снимка: Зори
1 / 4
24/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Апетитно свинско с праз и лук - никой не би устоял"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • свинско месо - 600 г, шарено
  • праз - 5 стръка
  • вода - 150 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • доматено пюре - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и запържете свинското на хапки. Поръсете с черен пипер и сол. В същата мазнина напържете накълцаните на филийки лук и праз. Поръсете малко сол и разбъркайте.

Добавете доматеното пюре и червения пипер без да спирате да бъркате. После сипете бялото вино, захарта, водата и пърженото свинско.

Овкусете свинското с праз с черен пипер и сол. Може да добавите и други подправки по желание.

Гответе още малко кавърмата със свинско, да остане на мазнина.

Поднесете свинското с праз и лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: