Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от варено агнешко със зеленчуци

Супа от варено агнешко със зеленчуци

Супа от варено агнешко със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Агнешка супа със зеленчуци - опитайте непременно"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • картофи - 6 бр.
  • пресен лук - 6 стръка
  • домати - 2 бр.
  • краве масло - 60 г
  • магданоз - 1/3 връзка
  • оцет - 4 с.л.
  • настърган хрян - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на парчета, заливаме със студена вода и поставяме на силен огън.

След като заври, премахваме пяната и посоляваме, а след това оставяме да ври на слаб огън.

Прибавяме последователно нарязаните на едри кубчета целина и един от морковите.

Когато месото и зеленчуците поомекнат, добавяме нарязаните на кубчета картофи и пресния лук, нарязан на дребно. След 10-15 минути добавяме и нарязаните домати.

Вече сме готови да оцветим нашата супа от варено агнешко със зеленчуци с помощта на маслото, в което предварително сме задушили настъргания втори морков.

Поръсваме със ситно нарязания магданоз и смления черен пипер готовата агнешка супа. Отделно в сосиерка поднасяме настъргания хрян с оцет.

Много вкусна селска супа, която задължително трябва да сервирате с топъл хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: