Начин на приготвяне
Нарязваме агнешкото месо на парчета, заливаме със студена вода и поставяме на силен огън.
След като заври, премахваме пяната и посоляваме, а след това оставяме да ври на слаб огън.
Прибавяме последователно нарязаните на едри кубчета целина и един от морковите.
Когато месото и зеленчуците поомекнат, добавяме нарязаните на кубчета картофи и пресния лук, нарязан на дребно. След 10-15 минути добавяме и нарязаните домати.
Вече сме готови да оцветим нашата супа от варено агнешко със зеленчуци с помощта на маслото, в което предварително сме задушили настъргания втори морков.
Поръсваме със ситно нарязания магданоз и смления черен пипер готовата агнешка супа. Отделно в сосиерка поднасяме настъргания хрян с оцет.
Много вкусна селска супа, която задължително трябва да сервирате с топъл хляб.