Варено агнешко

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Варено агнешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко - 800 г
  • моркови - 100 г
  • алабаш - 80 г
  • зеле - 50 г
  • лук - 80 г
  • черен пипер - 3 г на зърна
  • масло - 60 г
  • брашно - 30 г
  • грах - 100 г замразен
  • гъби - 80 г
  • сметана - 20 мл
  • лимонов сок - сок от 1/2 лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на малки парченца и го посолете хубаво. Пуснете го в кипяща вода, оставете го малко да се попари. Долейте още вода и варете до омекване.

Когато месото е сварено може да добавите нарязаните на ситно зеле, моркови, алабаш и лук. Подправете със зърната черен пипер и задушавайте на умерен огън до омекване на зеленчуците.

Размразете грахa и я задушете с малко масло. Добавете и гъбите нарязани на тънки филийки и също ги задушете за кратко. Добавете ги към останалите продукти.

Преди да свалите от огъня разбийте брашното със сметана и застройте с него агнешкото със зеленчуци. Добавете лимонов сок на вкус.

За горнитуа може да използвате варен ориз.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: