Калугерска чорба

19/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 319
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от кожата (люспите), перките и костите. Нарежете на средно големи кубчета.

Обелените картофи и морковът също се нарязват на кубчета. Лукът и чушките се нарязват на ситно, а лютите чушлета се оставят цели. Поставяме зеленчуците в дълбока тенджера и ги заливаме с подсолена студена вода и олиото. Кипваме и варим около 10-15 минути.

Когато омекнат добавяме доматите, нарязани на резени, варим още 5 минути и слагаме рибата и обезкостените маслини. Доваряваме ястието на умерен огън (още 15 минути).

Сваляме от огъня и поднасяме подправена с черен пипер и лимонов сок.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ирена
Ирена
29.08.2013 10:38
Рибена чорба се прави с риба - колкото повече и по-разнообразна, толкова по вкусна. Няма проблем да използвате само скумрия, шаран или сом, дори цаца, но ако сложите няколко вида, чорбата гарантирано ще стане по-вкусна ;)))
0
0
един
един
28.08.2013 18:21
Каква да е рибата - цаца или кит? Присто някаква риба? Морска, речна, бяла, червена?
0
0
Ирена
Ирена
26.08.2013 10:37
Когато омекнат зеленчуците "...слагаме рибата и обезкостените маслини". Именно маслините придават този характерен неустоим аромат на калугерската чорба ;)))
0
0