Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лозарска чорба

Лозарска чорба

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Лозарска чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • чушки - 4 - 5 бр.
  • домати - 2 - 3 бр. кисело мляко
  • яйца
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 малка връзка
  • копър - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, изчистете и нарежете при нужда фасула. Сложете го да се вари в студена и подсолена вода, като добавите и парче хляб.

Добавете нарязаните ситно чушки, а малко по-късно и запръжката – за нея запържете ситно нарязания лук, снемете от котлона и го объркайте с червен пипер.

Нарежете в тенджерата доматите ситно и варете, докато се омекнат. Накрая добавете ситно нарязаните магданоз и копър и застройте супата с разбити 2 яйца и малко кисело мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: