Клин чорба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Клин чорба
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Днес сервираме клин чорба - ей така, за да хапнем вкусно"

Необходими продукти

  • праз - 3 стръка, големи
  • картофи - 3 бр.
  • ориз - 1 шепа
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • кисело зеле - 1 к.ч., накълцано
  • зелев сок - около 300 мл, армея
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме праза на дребно, морковите на колелца, картофите на дребно и киселото зеле на ситно.

В тенджера загряваме олиото и задушаваме праза под капак, докато омекне.

Добавяме морковите и накълцаното зеле и отново задушаваме за кратко.

Изсипваме измития ориз, прибавяме вода и оставяме да ври на среден огън за 40 минути.

Овкусяваме с черен пипер и чубрица.

Дърпаме от котлона и прибавяме сока, разбъркваме и опитваме, ако има нужда се добавя сол.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: