Мариновани крилца и бутчета с картофи Хаселбак

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
331
99
194
4
30/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешкото месо.

В купа смесете всички съставки за мариноване на месото. Разбъркайте добре и намажете месото с маринатата. Поставете го в хладилник за няколко часа, покрито с фолио за свежо съхранение. Може и за една нощ.

След това си пригответе картофите. Измийте ги добре, без да ги белите. Направете разрези през 0. 5 см, без да стигате до края. Най-лесно това става, като поставите картофа между две дъски за рязане. Поръсете ги със сол и черен пипер, като слагате и в разрезите.

Наредете в тава маринованите крилца и бутчета и между тях сложете картофите. Полейте ги със струйка зехтин и сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

През това време разтопете маслото и прибавете към него нарязана на ситно скилидка чесън и подправките.

Извадете тавата от фурната и с това ароматно масло намажете картофите. Върнете във фурната за още 30 минути.

Опитайте тези крехки и сочни пилешки крилца и бутчета с картофи Хаселбак.

Добър апетит! Маринованите крилца и бутчета с картофи Хаселбак се поднасят с чаша студена бира.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар