Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запечени бутчета с мариновани печурки

Запечени бутчета с мариновани печурки

Запечени бутчета с мариновани печурки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Комбинацията от месо и гъбки е повече от страхотна, затова толкова често си я приготвяме"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 броя
  • мариновани гъби - 3 с.л.
  • лайм - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 клончета
  • бяло вино - 2 с.л.
  • балсамова глазура
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките бутчета и ги обезкостете.

Смесете бялото вино със зехтина, балсамовата глазура и сока от лайма и залейте бутчетата. Поръсете с риган и сол, добавете наситнения чесън.

Оставете бутчетата да се мариноват за половин час.

Загрейте много добре грил тиган и запечете бутчетата и от двете страни - не са необходими повече от 10 минути.

Прехвърлете ги в тава и върху тях наредете маринованите гъби. Поръсете с червен пипер и залейте всичко с останалата марината.

Сгорещете фурната и изпечете бутчетата до пълна готовност.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Запечените бутчета с мариновани печурки са много вкусни

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: