Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с крилца

Печени картофи с крилца

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Печени картофи с крилца
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 600 г
  • картофи - 5 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • къри - 1 ч.л.
  • чубрица
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • универсална подправка - за картофи
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се крилцата и ги поставяме в голяма тенджера. Обелват се картофите и нарязваме на едро като за пържени картофи. Добавят се при пилешките крилца, заливат се с вода и малко сол. Варим 8 минути за картофите, изваждат се с решетка в тава и 15 минути за крилата.

Отцеждат се и прехвърляме и тях при картофите. В купа се смесва 100 мл олио, добавят се и останалите подправки за пилешко, разбърква се сместа и с четка се намазва всяко крилце.

Ако остане, може и на картофите да сложите. Сипва се прецеден пилешки бульон от варенето, поръсва се с подправки за картофи, скилидки чесън и печем в загрята фурна на 190 градуса до готовност. Лесно и вкусно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: