Крилца с мед

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Крилца с мед1 / 2
22/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3
"Бихме ви поканили, но толкова обичаме тези медени крилца, че не ни се иска да ги делим с никого Все пак си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 12 броя пилешки крилца
  • соев сос - 4 с.л.
  • шери - 3 с.л. или херес
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • мед - 1 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 щипка
  • лук - няколко стръка зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се почистват и подсушават, след което се оставят в купа.

В друга купа се смесват соевият сос, шерито, зехтинът, настърганият чесън, черния и червения пипер. Крилцата се покриват и овалват в тази марината, след което купата се захлупва и се оставя да престои за 5-6 часа в хладилник.

Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете огнеупорна тава с хартия за печене. Крилцата се отцеждат от маринатата и се нареждат в тава на един ред. Сложете да се пекат 10 минути, след което се обръщат и се пекат още 15 минути.

Медът се разтопява в микровълнова фурна, докато стане течен. Намажете крилцата с топлия мед и запечете за още няколко минути.

Поднесете крилцата поръсени с накълцан зелен лук.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: