Люти крилца с мед и чесън

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29655761k
Люти крилца с мед и чесън1 / 3
14/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Леко пикантни, неустоимо ароматни и много вкусни крилца - хапвайте с удоволствие и доволно количество бира"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1.35 кг
  • морска сол - 2 ч.л. едра
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • за соса
  • мед - 235 мл
  • петмез - 120 мл (гъст захарен сироп)
  • чесън - 8 големи скилидки
  • люти чушки - 1 ч.л. сушени и стрити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправките и объркайт крилцата в тях. Изпечете крилцата на скара до готовност, като внимавате да не ги прегорите.

През това време смесете всички съставки за пикантния чеснов сос в малка тенджерка. Сложете го на котлона да се загрее.

Готовите крилца прехвърлете в купа и залейте с топлия сос.

Леко раздрусайте и хапвайте с удоволствие и доволно количество бира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: