Начин на приготвяне
Загрейте фурната си до 190°C.
В малка купа смесете заедно меда, соевия сос, зехтина, лимоновия сок, шафрана и смления чесън. Разбъркайте, докато се смесят добре.
Овкусете пилешките крилца със сол и черен пипер на вкус. Подредете ги на един слой върху тава, покрита с хартия за печене.
Намажете пилешките крилца със сместа от мед и шафран, като се уверите, че са покрити равномерно.
Печете пилешките крилца за около 30-35 минути или докато се сварят и станат златисто-кафяви, като ги обърнете веднъж по средата на времето за готвене.
След като крилцата са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят за няколко минути.
Гарнирайте биреното мезе с наситнен пресен магданоз, ако желаете.
Вашите вкусни пилешки крилца с мед и шафран вече са готови за сервиране!