Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с шафран и скариди

Фарфале с шафран и скариди

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321213
Фарфале с шафран и скариди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 2 глави пресен, нарязан
  • грах - 1 1/4 ч.ч.
  • фарфале - 450 г (паста)
  • скариди - 350 г
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • шафран - 1/8 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в вода в голяма тенджера и оставете да заври.

Загрейте зехтина и изпържете леко пресния лук. Прибавете граха, пържете още 2-3 минути.

Сипете 1 с.л. сол във врящата вода и сложете пастата да се вари.

Пригответе соса от виното, шафрана и граха. Увеличете температурата и варете, докато течността остане наполовина.

Тогава сложете скаридите и овкусете със сол и черен пипер. Сложете похлупак и намалете градусите на котлона.

Отцедете пастата от водата. Прибавете я в тигана при соса. Разбъркайте добре.

Сервирайте пастата на вашите гости, гарнирана със свежи подправки.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: