Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешкото месо.
В купа смесете всички съставки за мариноване на месото. Разбъркайте добре и намажете месото с маринатата. Поставете го в хладилник за няколко часа, покрито с фолио за свежо съхранение. Може и за една нощ.
След това си пригответе картофите. Измийте ги добре, без да ги белите. Направете разрези през 0. 5 см, без да стигате до края. Най-лесно това става, като поставите картофа между две дъски за рязане. Поръсете ги със сол и черен пипер, като слагате и в разрезите.
Наредете в тава маринованите крилца и бутчета и между тях сложете картофите. Полейте ги със струйка зехтин и сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
През това време разтопете маслото и прибавете към него нарязана на ситно скилидка чесън и подправките.
Извадете тавата от фурната и с това ароматно масло намажете картофите. Върнете във фурната за още 30 минути.
Опитайте тези крехки и сочни пилешки крилца и бутчета с картофи Хаселбак.
Добър апетит! Маринованите крилца и бутчета с картофи Хаселбак се поднасят с чаша студена бира.