Начин на приготвяне
Овкусете каймата със сол, кимион и черен пипер на вкус.
Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Наредете ги в подмазана с малко олио тава.
Почистете и нарежете картофите, лука и моркова.
Загрейте олиото и задушете в него лука и моркова с малко вода. Щом течността се изпари и остане само на мазнина добавете брашното и червения пипер и разбъркайте. След това налейте малко топла вода (около 300 мл), прибавете всички подправки и сол на вкус.
Добавете и нарязаните картофи. Оставете яхнията на слаб котлон за няколко минути.
След това прехвърлете всичко при кюфтетата. Долейте още малко топла вода и сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 40-50 минути.
Поднесете картофите с кюфтенца на фурна, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!