Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците и ги нарежете. Загрейте олиото и в него задушете пресния лук с праза. След като двата вида лук омекнат, прибавете киселеца и морковите. Ако желаете, може да замените киселеца с лапад.
Размийте брашното с червения пипер в малко вода. Прибавете към другите продукти. Овкусете с подправките.
Накрая прибавете граха, картофите и още малко количество вода. Лютият пипер е по желание - овкусете с него, само ако обичате леко пикантните ястия.
Гответе 4-5 минути на умерен огън. Оформете кюфтета от каймата, оваляйте ги в брашно.
Наредете ги в тава и залейте със зеленчуковия сос. Запечете в загрята на 200 градуса фурна за 40-50 минути.
Поднесете със ситно нарязан пресен магданоз.
Кюфтенцата с картофи и зелении на фурна са готови.