Картофи с кюфтенца на фурна

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
328
99
191
4
29/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете каймата със сол, кимион и черен пипер на вкус.

Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Наредете ги в подмазана с малко олио тава.

Почистете и нарежете картофите, лука и моркова.

Загрейте олиото и задушете в него лука и моркова с малко вода. Щом течността се изпари и остане само на мазнина добавете брашното и червения пипер и разбъркайте. След това налейте малко топла вода (около 300 мл), прибавете всички подправки и сол на вкус.

Добавете и нарязаните картофи. Оставете яхнията на слаб котлон за няколко минути.

След това прехвърлете всичко при кюфтетата. Долейте още малко топла вода и сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 40-50 минути.

Поднесете картофите с кюфтенца на фурна, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар