Яхния бамя със свинско

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
289
42
66
2
24/01/2020
"Приятно изненадани сме от яхнията с бамя и свинско, препоръчваме ви да я опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бамя - 400 г
  • лук - 1 глава
  • свинско месо - 400 г
  • доматена консерва - 150 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на едри кубчета, които запържете в съда, в който ще готвите.

Когато месото почервенее, добавете наситнения лук, чесъна, доматената консерва и запържете за няколко минутки.

Залейте с вода, който да покрие 3 пръста месото.

Сварява се, докато месото омекне.

Добавя се бамята (предварително бланширана, може и замразена), сипва се размитото във вода брашно, оставя се да къкри още няколко минутки (около 10 минути) и се смъква от котлона готовата яхния.

Тази яхния бамя със свинско много си подхожда с топъл домашен хляб.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар