Начин на приготвяне
Пригответе пандишпанови блатове, като разбъркате всички продукти, докато се получи хомогенна кексова смес.
Най-добре е да се започне с разбиването на яйцата със захарта и постепенно се добавят и останалите продукти.
Изсипете сместа в тава с размер 22 см. и изпечете до готовност на 170 градуса (около 30-40 минути)
Оставете да изстине и нарежете приблизително 3 еднакви блата.
По времето, когато се изпича пандишпанът, разбийте сметаната с пудра захар на вкус и съхранете в хладилник.
Започнете сглобяването на сметанова торта, като първо сиропирате блатовете. В моя случай предпочетох да подсладя прясно мляко и да напоявам блатовете.
Върху блата намажете обилно количество сметана, поставете другия блат, ред сметана, блат и сметана.
Останалото количество сметана използвайте за декорация с шприц. С разтопения шоколад оформих шахматна декорация, а страните на моята сметанова торта украсих с обилно количество шоколадови пръчици.