Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Моята сметанова торта за всеки повод

Моята сметанова торта за всеки повод

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Моята сметанова торта за всеки повод
Снимка: Йозлям Кадирова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Страхотна сметанова торта, която може да приготвите за всеки повод или просто защото ви се хапва нещо сладичко"

Необходими продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • захар - 1 в.ч.
  • олио - 3/4 в.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 1/2 в.ч.
  • За сиропиране
  • прясно мляко - 100 мл
  • пудра захар - 2 с.л.
  • За крема
  • сметана - 1 л, за разбиване
  • пудра захар - 250 г или на вкус
  • За декорация
  • шоколадови пръчици - около 6 пакетчета
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пандишпанови блатове, като разбъркате всички продукти, докато се получи хомогенна кексова смес.

Най-добре е да се започне с разбиването на яйцата със захарта и постепенно се добавят и останалите продукти.

Изсипете сместа в тава с размер 22 см. и изпечете до готовност на 170 градуса (около 30-40 минути)

Оставете да изстине и нарежете приблизително 3 еднакви блата.

По времето, когато се изпича пандишпанът, разбийте сметаната с пудра захар на вкус и съхранете в хладилник.

Започнете сглобяването на сметанова торта, като първо сиропирате блатовете. В моя случай предпочетох да подсладя прясно мляко и да напоявам блатовете.

Върху блата намажете обилно количество сметана, поставете другия блат, ред сметана, блат и сметана.

Останалото количество сметана използвайте за декорация с шприц. С разтопения шоколад оформих шахматна декорация, а страните на моята сметанова торта украсих с обилно количество шоколадови пръчици.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: