Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Сметанова торта с крокан

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893361
01/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не е нужно за тази торта да си мечтаете, може да си я приготвите, а ако имате нужда от помощ за изяждането - винаги може да разчитате на нас"

Необходими Продукти

  • краве масло - 250 г (маргарин)
  • захар - 180 г
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 250 г
  • нишесте - 50 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • За крокана
  • краве масло - 30 г
  • захар - 50 г кристална
  • бадеми - 100 г или орехи
  • За крема
  • краве масло - 30 г
  • маргарин - 125 г
  • захар - 100 г пудра
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива много добре и към него последователно се прибавят захарта, ванилията, млякото и яйцата.

Брашното се разбърква с нишестето и бакпулвера и се прибавя към горната смес. Полученото тесто се слага в намаслена и поръсена с брашно керамична форма или тава и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса от 25 до 30 мин. Или до суха клечка. Блатът се изважда върху решетката и се оставя да изстине.

За крокана маслото се стопява в купичка, прибавя се захарта и се разбърква добре.

Похлупва се и се загрява 1 мин. при 600 Вт в мирковълнова фурна. Прибавят се бадемите, разбърква се два пъти. Кроканът се излива в тиквичка, оставя се да изстине и се натрошава.

За крема се разбиват добре маслото и маргаринът. Прибавят се бавно жълтъците, пудрата захар и ванилията. Разбива се на пухкав крем.

Студеният блат се разрязва на две. Долната част се намазва с мармалад, слага се горната част и се покрива с маслен крем. Поръсва се с крокана и вашата сметанова торта е готова!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: