Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Сметанова торта с моркови

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Новак
352972
Сметанова торта с моркови
Снимка: К.Георгиева
1 / 2
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Една от най-вкусните рецепти за сметанова торта с моркови"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • моркови - 300 грама (настъргани на ситно)
  • брашно - 300 грама
  • яйца - 5 броя
  • захар - 250 грама
  • олио - 120 мл
  • стафиди - 50 грама (накиснати в ром или във вода с ромова есенция)
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • портокалов сок - 100 мл фреш
  • орехи - 50 г нарязани
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • крема сирене - 3 пакетчета (по 125 грама)
  • ванилова есенция - 1 брой
  • течна сметана - 700 мл
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до получаването на пухкав крем. Постепенно налейте към тях фреша от портокал и олиото, добавете портокаловата кора.

Прибавете брашното, предварително смесеното със содата, канелата и бакпулвера, объркайте добре.

Идва ред на фино настърганите моркови, а след тях и на стафидите и орехите, които предварително сте оваляли в брашото.

Сложете хартия за печене в тава и сипете сместа. Ако тавата е с диаметър 26 см, изпечете два блата в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Необходимото време за печене е около 25 минути.

Междувременно приговете крема за тортата. Разбийте сметаната с останалите изброени продукти до получаване на плътен крем.

Сложете един блат, намажете го с 1/3 от крема, а с останалите 2/3 измажете горния блат и отстрани. Шприцовайте розички върху сметановата торта.

Сметановата торта с моркови е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: