Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до получаването на пухкав крем. Постепенно налейте към тях фреша от портокал и олиото, добавете портокаловата кора.
Прибавете брашното, предварително смесеното със содата, канелата и бакпулвера, объркайте добре.
Идва ред на фино настърганите моркови, а след тях и на стафидите и орехите, които предварително сте оваляли в брашото.
Сложете хартия за печене в тава и сипете сместа. Ако тавата е с диаметър 26 см, изпечете два блата в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Необходимото време за печене е около 25 минути.
Междувременно приговете крема за тортата. Разбийте сметаната с останалите изброени продукти до получаване на плътен крем.
Сложете един блат, намажете го с 1/3 от крема, а с останалите 2/3 измажете горния блат и отстрани. Шприцовайте розички върху сметановата торта.
Сметановата торта с моркови е готова.