Домашна сметанова торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Домашна сметанова торта
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Как да не обичаш дома, когато там предлагат такива вкусотии, като Домашна сметанова торта"

Необходими продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • маргарин - 100 г
  • сода - 2 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л. за угасяне на содата
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • орехи - смлени на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме си яйцата със захарта в дълбока купа, като към тях добавяме разтопения маргарин и меда.

Получава се смес, която поставяме на котлона на слаб огън и изчакваме да се разтопи захарта, без да кипва, при непрестанно бъркане.

Гасим содата и прибавяме към сместа заедно с брашното. Щом се хомогенизира сместа я премахваме от котлона.

Разделяме на 4 еднакви парчета, като ги прибираме в хладилника.

През това време си разбиваме сметаната.

Парчетата тесто разточваме на еднакви по големина блатове и печем за около 7 минути на 220 градуса във фурната.

Започваме да си оформяме тортата, като поставяме блат, върху него сметана и така се повтаря до свършване на крема и блатовете.

Най-отгоре намазваме със сметана цялата торта и поръсваме със смлените орехи.

Прибираме в хладилника да стегне и след това нарязваме на парчета.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: