Начин на приготвяне
Маслото се разбива много добре и към него последователно се прибавят захарта, ванилията, млякото и яйцата.
Брашното се разбърква с нишестето и бакпулвера и се прибавя към горната смес. Полученото тесто се слага в намаслена и поръсена с брашно керамична форма или тава и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса от 25 до 30 мин. Или до суха клечка. Блатът се изважда върху решетката и се оставя да изстине.
За крокана маслото се стопява в купичка, прибавя се захарта и се разбърква добре.
Похлупва се и се загрява 1 мин. при 600 Вт в мирковълнова фурна. Прибавят се бадемите, разбърква се два пъти. Кроканът се излива в тиквичка, оставя се да изстине и се натрошава.
За крема се разбиват добре маслото и маргаринът. Прибавят се бавно жълтъците, пудрата захар и ванилията. Разбива се на пухкав крем.
Студеният блат се разрязва на две. Долната част се намазва с мармалад, слага се горната част и се покрива с маслен крем. Поръсва се с крокана и вашата сметанова торта е готова!