Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Боровинкова торта за всеки повод

Боровинкова торта за всеки повод

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364732k198
Боровинкова торта за всеки повод
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
05/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за блата
  • нишесте - 40 грама
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 70 грама
  • захар - 100 грама
  • бадеми - 60 грама смлени (сурови, обелени)
  • масло - 30 грама
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • лимонова кора
  • пудра захар - 1 с.л.
  • за крема
  • крема сирене - 250 грама (тип Филаделфия)
  • боровинки - 150 грама
  • сладкарска сметана - 200 мл за разбиване
  • желатин - 4 грама
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • и още
  • пудра захар
  • боровинки - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и ги сложете в две купи. Сипете щипка сол към белтъците и ги разбийте за няколко минути.

Разбийте жълтъците заедно със 100 грама захар. Обединете двете смеси, като разбърквате внимателно, за да не спадне обемът.

В отделна купа пресейте брашното и добавете към него нишестето, ванилията, щипка сол и бакпулвера. Прибавете бадемите. На порции сипете сухите съставки към мокрите. На тънка струйка сипете разтопеното масло и разбъркайте.

Сложете хартия за печене във форма с диаметър 20 см. Сипете вътре смес и изпечете в загрята на 180 градуа фурна за около 25 минути.

Освободете блата и го охладете на решетка.

Разбийте сметаната до получаване на твърд сняг. Разбийте крема сиренето и го добавете към сметаната.

Разтворете желатина в чаша вода. Добавете лимоновия сок към него заедно с 50 грама захар. Сложете на умерен огън и бъркайте до втечняване на сместа. Прибавете към сметановия крем и разбъркайте. Прибавете боровинките

Разрежете студения блат на две. Във формата сложете едната част, сипете целия крем и подравнете.

Сложете втория блат и охладете плодовата торта за няколко часа. Украсете с боровинки, поръсете с пудра захар и поднесете.

Боровинковата торта за всеки повод е чудна!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: