Начин на приготвяне
Първо сварете картофите в подсолена вода. Отцедете и ги намачкайте заедно с маслото.
Всички останали продукти за вкусната солена торта настържете в отделни купички.
В купичка разбъркайте млякото и майонезата. Щом картофите изстинат, започнете да редите всичко във форма за торта.
На дъното на формата сложете половината от картофеното пюре и с лъжица притиснете хубаво. Сложете сиренето и отгоре колбас.
Намажете с няколко лъжици от майонезения сос. Разстелете останалото пюре, ред краставички, ред яйца и намажете пак със сос.
Завършете картофената торта с настърган кашкавал и покрийте с фолио. Леко притиснете с пъсти и приберете в хладилника да стегне за 1 нощ.
На другия ден махнете ринга и украсете тортата - леко намажете с майонеза отстрани и върху нея поръсете прясно нарязан магданоз. Останалата украса е по избор.
Солената торта за всеки повод е готова.