Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта за всеки повод

Солена торта за всеки повод

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Красива солена торта, подходяща за всеки повод - и много вкусна, разбира се"

Необходими продукти

  • картофи - 1 килограм
  • масло - 1 с.л.
  • кисели краставички - 1 буркан
  • яйца - 10 варени
  • колбас - 400 грама пушен
  • сирене - 200 грама
  • кашкавал - 150 г рендосан
  • майонеза - 3 с.л.
  • сол
  • сос
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 200 грама
  • За украсата
  • пъдпъдъчи яйца - 7 варени
  • чери домати
  • див лук
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете картофите в подсолена вода. Отцедете и ги намачкайте заедно с маслото.

Всички останали продукти за вкусната солена торта настържете в отделни купички.

В купичка разбъркайте млякото и майонезата. Щом картофите изстинат, започнете да редите всичко във форма за торта.

На дъното на формата сложете половината от картофеното пюре и с лъжица притиснете хубаво. Сложете сиренето и отгоре колбас.

Намажете с няколко лъжици от майонезения сос. Разстелете останалото пюре, ред краставички, ред яйца и намажете пак със сос.

Завършете картофената торта с настърган кашкавал и покрийте с фолио. Леко притиснете с пъсти и приберете в хладилника да стегне за 1 нощ.

На другия ден махнете ринга и украсете тортата - леко намажете с майонеза отстрани и върху нея поръсете прясно нарязан магданоз. Останалата украса е по избор.

Солената торта за всеки повод е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: