Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Боровинкова торта

Боровинкова торта1 / 2
11/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"И други торти сме опитвали, но тази направо ни плени от първата хапка"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 45 г
  • нишесте - 45 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 120 г
  • сол - 1 щипка
  • За гарниране
  • боровинки - 500 г
  • ядки - 100 г по ваш избор, нарязани
  • пудинг - 1 пакетче
  • прясно мляко - ½ л
  • желе - 2 с.л. малиново
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта, ванилията и солта, прибавете отделно разбитите жълтъци, брашното, нишестето и бакпулвера.

Изсипете сместа във форма за торта с диаметър около 28 см и печете 20 мин. във фурната на 200 градуса.

Разделете блата за торта на две и намажете едната с малиново желе, 1/3 от сварения с млякото пудинг-крем и 1/3 от боровинките, които сте подсушили след измиването им.

Отгоре сложете втория блат и с останалия крем намажете цялата торта.

Гарнирайте я с останалите боровинки, а ядките набодете отстрани на тортата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: