Боровинкова торта

Боровинкова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"И други торти сме опитвали, но тази направо ни плени от първата хапка"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 45 г
  • нишесте - 45 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 120 г
  • сол - 1 щипка
  • За гарниране
  • боровинки - 500 г
  • ядки - 100 г по ваш избор, нарязани
  • пудинг - 1 пакетче
  • прясно мляко - ½ л
  • желе - 2 с.л. малиново
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта, ванилията и солта, прибавете отделно разбитите жълтъци, брашното, нишестето и бакпулвера.

Изсипете сместа във форма за торта с диаметър около 28 см и печете 20 мин. във фурната на 200 градуса.

Разделете блата за торта на две и намажете едната с малиново желе, 1/3 от сварения с млякото пудинг-крем и 1/3 от боровинките, които сте подсушили след измиването им.

Отгоре сложете втория блат и с останалия крем намажете цялата торта.

Гарнирайте я с останалите боровинки, а ядките набодете отстрани на тортата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: