ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Моят гювеч по тракийски

Моят гювеч по тракийски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Моят гювеч по тракийски
Снимка: Стоянка Русенова
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • грах - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер на - 5, 6 зърна
  • универсална подправка - на вкус, за месо
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на порции.

Обелваме картофите и тях нарязваме, както и останалите зеленчуци.

Вземаме гювеча и поставяме зеленчуците, като добавяме чубрицата, солта и червения пипер.

Предварително сме овкусили свинското месо с подправката и него поставяме.

Разбъркваме и заливаме с вода.

Поставяме във фурната и варим на слаб огън до готовност на месото.

Готовият гювеч по тракийски поръсваме с дребно нарязания магданоз.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: