Начин на приготвяне
Нарязваме агнешкото месо на порции и го заливаме с малко студена вода. Прибавяме растителното масло и нарязаните на дребно кромид лук, морков и целина.
Задушаваме ги до полуомекване на месото. След това посоляваме, поръсваме с черния и червения пипер и прибавяме дребно нарязаните пиперки.
След 20-25 минути добавяме изчистения и измит ориз към задушеното агнешко месце, а 5-6 минути по-късно - нарязаните на дребно домати.
Отгоре поставяме парченца краве масло и запичаме нашия тракийски гювеч с агнешко месо.
Накрая, когато вече е готов гювечът с агнешко, поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Вкусен гювеч с ориз и месо - трябва да го опитате!