Начин на приготвяне
Подберете месо от бута и го нарежете на дребни парчета. Запържете месото в загрятата мазнина до златисто, след което го доправете със сол и черен пипер.
Добавете ситно нарязания пресен лук, доматите, предварително накиснати, нарязаните на лентички тиквички и гъбите.
Залейте продуктите с 500 мл гореща вода и задушавайте на тих огън до омекване на месото. Сложете булгура и варете още няколко минути. При нужда можете да добавите още вода.
Свалете от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете топло.
Опитайте още Агнешко с гъби, Агнешко по провансалски, Агнешко бутче с гъби, Агнешки котлети, Задушено агнешко бутче, Агнешко с киселец, Агнешко тербелия.