Начин на приготвяне
Оставяме плодовете да се отпуснат на стайна температура и отцеждаме отделения сок. Отделяме белтъците от жълтъците на всички яйца.
Разбиваме жълтъците и захарта на пяна и ги смесваме с разтопения на водна баня шоколад, в който сме добавили 3 с.л. вода.
При непрекъснато бъркане добавяме отпуснатото масло, около 2 с.л. портокалова кора и пресятото брашно. Последно се прибавят отцедените вишни и разбитите на твърд сняг белтъци.
Продуктите се объркват вниматело, за да не спаднат белтъците и се изсипват в предварително намазнена и поръсена със захар форма за печене.
Тортата се изпича в загрята на 160 градуса фурна за около 70-80 минути.
Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.