Шоколадова торта с вишни

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Шоколадова торта с вишни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • портокали - 1 бр. кори
  • масло - 350 г
  • вишни - 150 г замразени и обезкостени
  • шоколад - 400 г натурален
  • яйца - 12 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме плодовете да се отпуснат на стайна температура и отцеждаме отделения сок. Отделяме белтъците от жълтъците на всички яйца.

Разбиваме жълтъците и захарта на пяна и ги смесваме с разтопения на водна баня шоколад, в който сме добавили 3 с.л. вода.

При непрекъснато бъркане добавяме отпуснатото масло, около 2 с.л. портокалова кора и пресятото брашно. Последно се прибавят отцедените вишни и разбитите на твърд сняг белтъци.

Продуктите се объркват вниматело, за да не спаднат белтъците и се изсипват в предварително намазнена и поръсена със захар форма за печене.

Тортата се изпича в загрята на 160 градуса фурна за около 70-80 минути.

Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: