Коледни джинджифилови-канелени сладки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
172
2
18/12/2019
"Не можем да си изкривим душата - по Коледа освен подаръците, чакаме с нетърпение и сладките, особено ако са с джинджифил и канела "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-лесният и бърз начин е да смесите всички продукти в купата на миксера, да поставите приставките за омесване на тесто и пуснете на средна степен.

Вариант е и да омесите ръчно, като започнете с яйцето и маслото (което трябва да е омекнало, но не течно), постепенно добавяте меда и останалите съставки за сладките.

По желание може да добавите захар на вкус, но и без захар са си достатъчно сладки, поради наличието на мед.

Омесете меко нелепнещо тесто (може да се наложи да добавите по-голямо количество от необходимото брашно, докато получите нужната консистенция.

Разточете тестото върху набрашнен плот или върху хартия за печене, нарежете формички и изпечете на 160 градуса за около 10 минути, докато порозовеят леко меденките.

Украсете коледните сладки, както пожелаете. В моя случай използвах разтопен шоколад.

Вкусни коледни джинджифилови-канелени сладки!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар