Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Коледни джинджифилови-канелени сладки

Коледни джинджифилови-канелени сладки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Коледни джинджифилови-канелени сладки
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Не можем да си изкривим душата - по Коледа освен подаръците, чакаме с нетърпение и сладките, особено ако са с джинджифил и канела"

Необходими продукти

  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • мед - 2/3 ч.ч.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-лесният и бърз начин е да смесите всички продукти в купата на миксера, да поставите приставките за омесване на тесто и пуснете на средна степен.

Вариант е и да омесите ръчно, като започнете с яйцето и маслото (което трябва да е омекнало, но не течно), постепенно добавяте меда и останалите съставки за сладките.

По желание може да добавите захар на вкус, но и без захар са си достатъчно сладки, поради наличието на мед.

Омесете меко нелепнещо тесто (може да се наложи да добавите по-голямо количество от необходимото брашно, докато получите нужната консистенция.

Разточете тестото върху набрашнен плот или върху хартия за печене, нарежете формички и изпечете на 160 градуса за около 10 минути, докато порозовеят леко меденките.

Украсете коледните сладки, както пожелаете. В моя случай използвах разтопен шоколад.

Вкусни коледни джинджифилови-канелени сладки!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: