Копривена каша с яйца и извара

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
126
643
125
64
22/11/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо735
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме копривата във вряла вода за кратко.

Отцеждаме я внимателно и я нарязваме.

Задушаваме я в малко мазнина в тенджера, а също и чесъна. Добавяме извара и разбъркваме.

Ако искаме кашата да е по-рядка, наливаме и малко вода. Сега е ред на брашното.

Добавяме го части, като бъркаме енергично.

Чукваме и яйцата, като избираме сами дали да ги разбием или да ги оставим цели.

Поднасяме нашата копривена каша с яйца и сирена с пухкав хляб.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар