Начин на приготвяне
За плънката на вкусните банички ще използваме само едното яйце. Разбиваме го, към него добавяме киселото мляко и содата, която вече е шупнала в него. Прибавяме изварата и солта и объркваме добре.
Ако използвате фини кори, сложете по две за всяка баничка с извара, ако са по-дебели - по една. Поставяме ги на работния плот, мажем с шарлан цялата кора. Обръщаме с към долната кора с намазаното надолу, слагаме шарлан в средата. Сгъваме на две по хоризонтал.
Сипва се плънка около 3 с.л. Трябва да има навсякъде. Съединяваме долния ляв ъгъл до горния. Трябва да се получат триъгълни банички.
След това левия горе ъгъл местим надясно, горния ляв приближаваме към долния. Останалата част се нагъва към триъгълника навътре.
Баничките с яйца, извара и готови кори се нареждат в тава, предварително намазнена с шарлан. Всяка от тях е намазва с другото яйце. Печем на 200 градуса за 15-20 мин.