Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Банички»Пурички-банички с извара

Пурички-банички с извара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пурички-банички с извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
16

Необходими продукти

  • кори за баница - 8 - 10 фини
  • яйца - 2 бр. XL
  • извара - 4 с.л. с връх
  • кашкавал - 160 до 200 грама
  • масло - или зехтин (за поръсване и намазване)
  • сол - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте в купа две от големите яйца и ги смесете с изварата, солта. Настържете към тях кашкавала - трябва да се получи плътна и хубава плънка, а яйцата да попият от другите продукти.

Разстелете корите за баница върху леко навлажнена кърпа - това се прави, за да се предпазят най-долните от изсъхване, тъй като ще се начупят при навиването. Разрежете корите на две.

Всяка половинка кора поръсете с мазнина и след това слагайте лъжица от плънката. След това внимателно навийте на пуричка. Процедирайте така до изчерпване на продуктите. Подреждайте баничките в тава с хартия за печене.

Намажете баничките с разтопено масло и сложете да се пекат в загрята на 180 градуса фурна. Необходими са около 12 минути.

Аз лично ги пека на два пъти, тъй като оставям разстояние между тях - така ще почервенеят хубаво и ще са хрупкави. Ако ги залепите плътно една до друга, ще получите баница.

Щом се изпекат, оставете баничките да изстинат леко и поднесете.

Пуричките-банички с извара са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: