Начин на приготвяне
Първо разбийте в купа две от големите яйца и ги смесете с изварата, солта. Настържете към тях кашкавала - трябва да се получи плътна и хубава плънка, а яйцата да попият от другите продукти.
Разстелете корите за баница върху леко навлажнена кърпа - това се прави, за да се предпазят най-долните от изсъхване, тъй като ще се начупят при навиването. Разрежете корите на две.
Всяка половинка кора поръсете с мазнина и след това слагайте лъжица от плънката. След това внимателно навийте на пуричка. Процедирайте така до изчерпване на продуктите. Подреждайте баничките в тава с хартия за печене.
Намажете баничките с разтопено масло и сложете да се пекат в загрята на 180 градуса фурна. Необходими са около 12 минути.
Аз лично ги пека на два пъти, тъй като оставям разстояние между тях - така ще почервенеят хубаво и ще са хрупкави. Ако ги залепите плътно една до друга, ще получите баница.
Щом се изпекат, оставете баничките да изстинат леко и поднесете.
Пуричките-банички с извара са готови.